Anglum

Anglum was ooit een koninkrijk van grootste macht en status. Echter, toen de laatste koning van dit land, Edmund Darkviper, op sterven lag, keek hij naar zijn twee zoons en zag hij dat ze beiden niet geschikt waren om het land te regeren. Ze waren beiden hebberig, en zouden allebei een poging doen de ander uit te schakelen.

Daarom besloot hij dat het een beter plan was om het land op te splitsen in twee delen, en zijn beide zoons als regent van een van de gebieden aan te stellen. Om ervoor te zorgen dat ze de ander niet naar de keel laten vliegen, liet hij zijn tovenaar een spreuk op de tronen uitspreken, waardoor alleen een nazaat van de zoon die het gebied was nagelaten erop zou kunnen gaan zitten zonder te sterven.

Zowel Oost als West Anglum zijn rijke gebieden. De eerste verdient een hoop geld met zijn kuststeden, die een groot aandeel van de handel naar Teherim langs zien komen. Steden zoals Hughesdock en Ithica Harbour zijn hierdoor dan ook enorme steden geworden. Hoewel het westelijke deel van het land misschien er wat armer uitziet, valt dat toch mee. De schapen en geiten die worden gehouden in de immense grasvlaktes ten zuidwesten van Woolshire brengen een hoop verkopers en handelaren naar de grotere steden van het gebied.

Anglum

Cerim Alleged_Alec